Ambitious undervisning

Ambitious holdene er vores fast track til at blive bedre. Vi stiller høje krav for deltagelse på holdene, men så sørger vi også for at du rykker dig hurtigt og forbedrer din dans – også selvom du har danset længe.

Holdene er ikke noget for dig, hvis du ikke vil afsætte tid nok, hvis du ikke er fuldt engageret eller har problemer med at få personlig feedback.

Hvis du ikke har den fornødne tid til at deltage aktivt på Ambitious-holdene, anbefaler vi de klassiske hold. Du lærer det samme, men det tager længere tid.

Din første tanke kunne være, at denne klasse kun er for erfarne og de allerdygtigste dansere. Det er det ikke.

Tværtimod søger vi de af jer, der er kun lige begyndt at opdage den fantastiske glæde ved Lindy Hop. De af jer, der simpelthen ikke kan få nok, og som er sultne efter mere.

Undervisningen
Den ugentlige undervisning indeholder færre variationer end du måske er vant til. I stedet bruges mere tid på teori og på at give dig personlig feedback for at forbedre din teknik og din forståelse af Lindy Hop.

Kravene for at kunne være med på et Ambitious hold

  • Du skal deltage mindst seks gange på en runde
  • Du skal videofilme din dans og give dig selv feedback
  • Du skal øve dig mellem timerne
  • Du skal danse socialt

Overholder du ikke kravene, lader vi dig danse runden ud, men så skal du over på de almindelige hold i to runder, før du må prøve Ambitious igen.

At videofilme dig selv
Du skal videofilme dig selv for at være på Ambitious. Du skal også bruge tid på at give feedback til dig selv baseret på videofilmen på holdets Facebookgruppe.

Det er de to vigtigste værktøjer i undervisningen – udover undervisningen selvfølgelig. Det virker måske grænseoverskridende, men video er et fantastisk værktøj til at se dig selv udefra.

Du har sikkert hørt din stemme på en video eller en optagelse. Den lyder meget anderledes end inde i dit hoved. Det samme er gældende for din dans. Du har et billede af din dans og videoen viser som regel noget andet.

Er du ambitious er du ikke bange for at kigge indad og granske dig selv og din dans.

Det folk spørger mest om

Ambitious Intermediate (med undervisergodkendelse)

Dette er niveauet for de fleste dansere, der har danset noget tid.

Du føler dig efterhånden komfortabel på dansegulvet; du mixer uden problemer 6 og 8 ct variationer samt charleston i din dans.

Du føler at klassiske figurer som for eksempel swingout, texas tommy, circle, tuck turns samt øvrige 6 og 8 count variationer efterhånden sidder på rygraden. Du kan føre eller følge disse selvsikkert og har erhvervet en solid grundteknik fra de forrige niveauer og er interesseret i at arbejde videre med at finpudse teknikken, så din dans ikke bare føles godt, men også ser godt ud.

Du er begyndt at lytte mere til musikken og vil gerne lære hvordan du kan udtrykke musikken i din dans.

Krav for at komme på holdet
For at komme på dette niveau skal du have din undervisers godkendelse og vise at:

Dine bevægelser i dansen swinger; du er grounded, har en konstant pulse og dine bevægelser i dansen er flydende. Du kan vise at du forstår at føre og følge fra dit center og du forstår at bruge stretch og frame i din dans. Du kan danse til hurtigere sange, du kan tandem charleston samt basic ind- og udgange og du kan danse swingouts og 8 count figurer komfortabelt op til 170 BPM.

Ambitious Intermediate Advanced (med audition)

På dette niveau, begynder tingene så småt at falde på plads og begynder at gå op i en højere enhed; Du kan med god samvittighed sætte flueben ved holdbeskrivelserne for alle de øvrige lavere niveauer.

Du er en komfortabel social danser, der ikke bare forstår de grundlæggende teknikker til at føre og følge dansen, men også er i stand til at bruge frame, connection, stretch og compression i mere avancerede figurer og du er istand til at tilpasse og matche din partner i dansen.

Du har en god forståelse for musikken og dens opbygning når du danser og du kan høre breaks og tilpasse din dans efter musikken.

Du går ikke af dansegulvet når tempoet bliver langsomt og bluesy (~100 BPM) og du er istand til at danse swingouts med tripplesteps komfortabelt i tempi op til 190 BPM.

Du er begyndt at reflektere over din egen dans og på hvordan du kan forbedre dig. Du forstår at “Basics” er mere komplicerede end som så og du er interesseret i at arbejde med temaet “Back to Basics” for at finpudse teknikken og din dans.

Du er åben overfor nye figurer, rytmiske variationer, stylings og teknik og er klar på at blive udfordret for at nå det næste niveau.

Krav for at komme på holdet
Audition

Kan man springe fra det almindelig spor til Ambitious?

Ja, det kan du godt.

Er du godkendt til Intermediate, kan du uden anden godkendelse skifte over til Ambitious Intermediate.

Det samme gælder Intermediate Advanced. Her kan du skifte til Ambitious Intermediate Advanced.

Og du kan selvfølgelig også springe den anden vej – fra Ambitious til det almindelige spor – uden godkendelse eller audition.

Audition

Der vil være en audition for Ambitious Intermediate Advanced inden opstart af ny runde. Hold øje med SwingShoes på Facebook, hvor vi skriver ud, når tilmeldingen til audition åbner.

Hvad er en audition?

Vi vil gerne sikre at holdene er balancerede niveaumæssigt. Derfor skal alle der rykker op på Ambitious Intermediate Advanced til en audition.

Det foregår meget stille og roligt og helt nede på jorden.

Du kommer ind og danser to danse. En langsommere og en hurtigere. Derefter snakker de to underviserpar sammen og så får du besked om, hvilket hold, du kan tilmelde dig.

Easy peasy.

Jeg kan ikke finde svar på mit spørgsmål

Har du spørgsmål, som ikke er besvaret i FAQ’en eller på resten af hjemmesiden (eller kan du bare ikke finde svaret), har du mulighed for enten at skrive til os enten via kontaktformularen, e-mail eller tilmelde dig SwingShoes Facebookgruppe.

Vi vil besvare dit spørgsmål, så hurtigt som muligt.